Presents a la I Jornada d’Economia i Empresa

Presents a la I Jornada d’Economia i Empresa

El passat dimecres 25 d’octubre, Cowocat va assistir a la I Jornada d’Economia i Empresa organitzada per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

economia col·laborativa

L’Albert Cañigueral, va realitzar una conferència inaugural sobre que és i engloba el concepte d’economia col·laborativa i com ha canviat la manera d’organitzar l’activitat econòmica. L’economia col·laborativa com a eina per aconseguir un desenvolupament sostenible: “Fer més amb menys”. Aquest nou model té com a principal agent econòmic el “ciutadà productor”.

economia col·laborativa

Acabada la presentació, es va iniciar la Taula rodona sobre economia col·laborativa moderada pel Sr. Ferran Macipe, economista i professor de Sociologia a ESADE i que va tenir els següents participants:

  • Sr. Albert Cañigueral, Connector OuiShare d’Espanya i Amèrica Llatina.
  • Sr. Lluis Viguera, gerent de l’Àrea Institucional de PIMEC
  • Sr. Aleix de Castellar, CEO & Co-Founder MyPoppins
  • Dr. Marc Realp, director General de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO)
  • Sr. Jordi Silvente, emprenedor i coworker, co-fundador i CEO a ALPHA ESPAI Serveis&Coworking, i president de COWOCAT
  • Sra. Gina Argemir, responsable d’Anàlisi Econòmica de CCOO de Catalunya

Economia col·laboartiva

Luis Viguera va proposar que s’havien de crear noves regulacions pels nous model de negoci que havien sorgit entorn l’Economia col·laborativa.

Aleix Castellar va expressar que ell com a autònom creu que l’Administració hauria de protegir més aquest sector i facilitar més activament l’emprenedoria.

Marc Realp des del punt de vista de l’Administració opina que les plataformes que han aparegut arran de l’Economia col·laborativa s’estan autoregulant i s’haurien de revisar les externalitats negatives.

Gina Argemir opina que aquest nou model d’economia precaritza alguns sectors laborals i que s’ha d’evitar vulnerar certs límits.

Per últim, Jordi Silvente, com a president de l’associació, des de la visió del concepte coworking va defensar que des d’aquesta forma de treball s’intenta recollir el coneixement i els valors de les persones de mode inclusiu.